5 tipp, ami németországi cégalapítás során hasznos lehet

A cégalapítást Németországban rendszerint hosszas gondolkodás és ötletelés előzi meg. A legtöbbeknek megvan a maga elképzelése arról, hogy milyen területen szeretnének tevékenykedni, mások a kiaknázatlan piaci résekre helyezik a hangsúlyt.

Nincs ez másként akkor sem, ha németországi cégalapítás a cél

Természetesen a vonatkozó jogszabályok szem előtt tartásával érdemes céljainkat megvalósítani, mégis van néhány olyan csapásirány, melyek hasznosak lehetnek a tevékenységi terület kiválasztásához. Lássuk, miben rejlik üzleti lehetőség akár Németországban élők számára is!

1. Mobil szolgáltatások

Napjainkban az idő igazi kincsnek számít. Az emberek gyakran nem tudnak, vagy nem szeretnének időt szánni arra, hogy szakembereket keressenek fel. Nem véletlen, hogy egyre többen érdeklődnek a házhoz érkező, úgynevezett mobil szolgáltatások iránt.

A rugalmas lehetőségnek hála egyedi piaci rést tölthetsz be, amivel jelentős ügyfélkört tudhatsz majd magadénak. Mindegy, hogy autószerelésről, IT javításokról, fodrászatról, szépségápolásról van szó, vagy személyi edzőként lennél jelen a vendégek személyes életterében, a megfelelő képzettség és szakértelem birtokában megbízható, színvonalas szolgáltatást nyújthatsz.

2. Céges pénzügyek elkülönítése

Ha nem mozogsz otthonosan a könyvelés, az adó-és pénzügyek területén, akkor érdemes szakembert felkérni erre a feladatra. Az üzleti bankszámla nyitása szintén nélkülözhetetlen, így ráadásul a céges pénzügyeket elkülönítheted magán bankszámládtól.

3. Szolgáltatások gyermekes családoknak

S ha már a népszerű tevékenységi területekről esett szó, akkor említést érdemelnek azok a gyermekgondozással összefüggő feladatok is, amelyekre nagy igény mutatkozik Németországban is.

Az iskolai elfoglaltság utáni tevékenységek, a gyermekgondozás, a sporttal összefüggő szakkörök indítása, vagy éppen a szoptatással és terhes gondozással kapcsolatos tanácsadói tevékenység igenis bírnak létjogosultsággal napjainkban.

4. Együttműködés és környezettudatosság

Manapság mind többen tartják fontosnak, hogy a piaci partnerekkel eredményesen sikerüljön együttműködni és ne ellenségként tekintsenek egymásra.

A vállalkozók ugyanakkor arra is figyelnek, hogy tevékenységüket környezettudatosan végezzék, ez ugyanis sokak számára szimpatikus jellemző.

5. Online tanítás

Földrajzi távolságtól függetlenül nyújthatsz szolgáltatást az interneten keresztül is. Az online tanítás kifejezetten jól működhet tudományos témákban, marketing, nyelvtanulás kapcsán, de például a mediáció és a tudatosság kiépítésének területén is.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?