Alapítson céget Németországban!

A németországi vállalkozás megnyitására vonatkozó eljárás a jogszabályi követelmények betartásának biztosítására szolgáló megszokott lépések sorozatát képviseli.

A szükséges intézkedések közé tartozik az alapító okirat (AoI) és más szükséges dokumentumok elkészítése: aláírások mintái, útlevelek másolatai és a cégek nyilvántartásba vételének hivatalában megadott külön formanyomtatványok.

A dokumentumok aláírásával kapcsolatos valamennyi eljárást Németországban közjegyzővel kell igazolni. A német cégalapítás miatt székhelyre, helyi bankszámlára és könyvelő kinevezésére is szükség van. A Gesellschaftmitbeschränkter Haftung vagy GmbH (korlátolt felelősségű magánvállalat) egyetlen befektető által létrehozható.

Mennyi az alaptőke cégalapításnál?

1. A minimálisan megkövetelt tőke 25.000 euró a GmbH esetében. Mind készpénz, mind egyéb eszközök elfogadhatók (az eszköz értékét az AOI-ben kell feltüntetni). Különleges viszont az a tény, hogy a korlátolt felelősségű társaság részvényei nem nyilvánosan átruházhatók, és nem regisztrálhatók a tőzsdén. A cég ügyvezető szerve a részvényesek közgyűlése. A Közgyűlés tagjai kineveznek egy igazgatót, aki a társaság vezetésével kapcsolatos mindennapi döntések meghozataláért is felelős.

2. Az Unternehmergesellschaft vagy az UG (limitált) „mini-GmbH” -nak tekinthető. Az UG fő jellemzője az 1 eurós minimális tőkebetét (bár 1,000 euró ajánlott), ami rugalmasabbá teszi a cég típusát. Az UG az első 100.000 eurós nyereség után GmbH-ra alakul át, amelynek 25% -át tőketartalékban kell tartani. Amint a tőketartalék eléri a 25.000 eurót, az UG konvertálható.

3. Az Aktiengesellschaftot vagy az AG-t általában a nagyvállalatok alapítják, mivel számos előnyt és lehetőséget kínál a tőke növelésére a részvények tőzsdei nyilvántartásba vételével. A minimálisan megkövetelt alaptőke 50.000 euró. Minden tag felelős a részvénytőkébe történő saját hozzájárulásáért, mint a JSC-kben. Létrejön egy igazgatótanács (MB) az irányítási döntések meghozatalára. A felügyelő bizottság (SB), amely legalább három tagból áll, rendszeresen figyeli az MB tevékenységét. A részvénytársaságok könyvelését egy jogi auditor ellenőrzi.

Az egyéni vállalkozás a legegyszerűbb német cégtípus. Az egyén alapítja, és személyes vagyonát nem védik pénzügyi nehézségek idején, pl. csőd fenyegetése. A betéti társaságot (Kommanditgesellschaft – KG) két partnerkategória hozza létre.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?