Cégalapítás

Német Cégalapítás

A Ku&Co. Wirtschaftskanzlei kifejezetten a magyar ügyfelek kiszolgálására szakosodott, és teljeskörű cégbejegyzési szolgáltatást nyújtunk ügyfeleinknek, amihez hozzátartozik a:

Cégbejegyzés Németországban

– Székhelyszolgáltatás

– Bankszámlanyitás

– Adószám és Áfa-regisztráció intézése

A cégalapítás menete Németorszánkban a Ku&Co. segítségével

Első lépésként leendő ügyfeleink felveszik irodánkkal a kapcsolatot, s telefonon, vagy e-mailes üzenetváltásokban megbeszéljük, milyen cégformát szeretnének létrehozni.

Amennyiben a megrendelő eldöntötte, hogy melyik társasági forma létrehozása a célja, szükségünk van a kliens személyes adataira. Amennyiben a gazdasági társaság alapítója magánszemély, a következő adatokat várjuk, hogy előkészíthessük a cégalapítást:

  • Személyazonosító Igazolvány
  • Lakcímkártya
  • Pár lehetséges cégnév
  • A cég tevékenységeinek a megadása

Ezen adatok birtokában irodánk megkezdi a cég létrehozásának előkészítését, ami annyit tesz, hogy időpontot foglalunk a közjegyzőnél egy olyan napra, amikor az ügyfél Berlinben fog tartózkodni. A közjegyzői időpontfoglalás legalább 3-4 nappal a megrendelő érkezése előtt történik. Ezidő alatt kollégáink megszerkesztik a szükséges dokumentumokat, mint:

  • Társasági Szerződés
  • Aláírási Címpéldány
  • Meghatalmazások
  • Ügyvezetői Nyilatkozatok

A cégalapítás folyamata:

Ügyfelünk az előre egyeztetett napon bejelentkezik irodánkban, általában délelőtt 11 órakor a 12161 Berlin, Südwestkorso 14 szám alatt, ahol egy a kollégánkkal történő rövid adategyeztetés után elindulnak a közjegyzőhöz, ahol aláírják az alapításhoz szükséges papírokat.

A közjegyzői dokumentumok leellenőrzése, aláírása és hitelesítése körülbelül két órát vesz igénybe. Ezt követően kollégánk átkíséri ügyfeleinket a bankba, ahol megnyitják a céges bankszámlát, amelyhez még aznap megkapják az online belépő adatokat is. A német bankszámlanyitás után ismét visszajönnek ügyfeleink az irodánkba, ahol a számla kiegyenlítése után befejeztük az ügyintézést aznapra. A bankszámlanyitáshoz esetleg még szüksége lehet ügyfeleinknek Német Lakcímszolgáltatásra is.

Maga a cégbejegyzés 2-3 hetet vesz igénybe, ennyi idő alatt a cégbíróság bejegyzi, és cégjegyzékszámmal ellátja az alakuló gazdasági társaságot. A cégbejegyzés Végzés kézhez vétele után kollégáink beadják a kérvény az adóhivatalhoz az adószám megszerzésére. A Finanzamt többnyire 2-3 hónap alatt reagál az ilyen kérésekre, tehát ezen periódus hosszával tisztában kell lenniük az ügyfeleinknek.

 

Teljes ügyintézést biztosítva megalapítjuk ügyfeleink német vállalkozását.