Bankszámlanyitás

Bankszámlanyitás Németországban

Megrendelőink számára céges bankszámla megnyitásában is segítséget nyújt vállalkozásunk. Nem úgy mint más szolgáltatóknál, a Ku&Co.-nál a BANKSZÁMLANYITÁS INGYENES, amennyiben nálunk alapít/vásárol céget!

Irodánk többnyire a Commerzbank és Postbank intézeteket részesíti előnyben, ugyanis ezen bankok rugalmasabbak a külföldi illetőségű ügyfelekkel. Habár ezen bankok nem mindig kérik, hogy német lakcímmel rendelkezzen a társaság ügyvezetője, azt elvárják, hogy a társaság vezetőjével vagy németül, vagy angol nyelven elbeszélgessenek.

Az utóbbi időben azonban a bankintézetek nagy része elvárja, hogy német lakcímkártyával rendelkezzen a cég ügyvezetője, így igencsak beszűkült a számlanyitási mozgástér. Erre az esetre megoldás egy német lakcímre való bejelentkezés. Német Lakcímszolgáltatásban adott esetben irodánk tud segíteni.

Ezért ügyfeleinknek fel kell készülniük egy német, vagy angol nyelven folytatott beszélgetésre a banki ügyintézővel, aki a társaság üzleti terveivel, annak forgalmával kapcsolatos kérdéseket fog feltenni.
Sok esetben érkeznek be olyan kérések hozzánk ügyfeleinktől, hogy segédkezzünk HSBC bankszámla nyitásánál.

Az említett pénzintézetről azonban tudni kell, hogy csakis olyan ügyfeleket fogadnak be, amelyek legalább egy lezárt évvel rendelkeznek, és forgalmuk több millió Euró nagyságrendű. Cégvásárlás esetén pedig figyelembe veszi a bank az ügyvezetőváltás időpontját, és az attól számított egy évet nézi.

Ugyancsak számos ügyfél keresi a Commerzbank-os bankszámlával rendelkező eladó kész német cégeket, ilyenekkel is rendelkezik irodánk, azonban tudni kell, hogy a Commerzbank is az ügyvezető német lakcíméhez köti a számla átírását.

Ha ügyfeleink nem ragaszkodnak a hagyományos, minden városban bankfiókkal rendelkező pénzintézetekhez, akkor tudunk javasolni olyan Fintech Bankot, ahol online lehet számlát nyitni viszonylag könnyen és mindenféle nehézség nélkül, és ezzel is tudnak dolgozni a cégvezetők. Ilyen pénzintézet például az N26.

Ha ügyfeleink mindenképpen ragaszkodnak ahhoz, hogy segédkezzünk nekik a HSBC vagy Commerzbankban történő számlanyitásban, akkor garancia nélkül elkísérjük az ügyfeleket a pénzintézet berlini fiókjába előzetes időpont egyeztetéssel 500 Euró ügyintézési díj ellenében.

Zökkenőmentes céges bankszámlanyitás és Cégalapítás Németországban.