Lakcímbejelentési ügyintézés Németország

Irodánk vállalja külföldi személyek németországi lakcím-ügyintézését is rövid határidővel.

A német Meldebescheinigung (lakcímkártya) első és legfontosabb feltétele egy fizikai cím, egy ingatlan, ahová bejelentkezik a kérvényező, ezt egy bérleti, vagy adásvételi szerződéssel lehet hitelt érdemlően igazolni.

  1. Ha az ügyfél már rendelkezik egy bérleti szerződéssel, akkor azt magával kell hoznia, és munkatársunk elkíséri őt a kormányhivatalba, ahol kitöltjük és leadjuk a megfelelő kérvényeket. Ezen Adminisztrációs segítségnyújtás díja 600 EUR

2. Ügyfeleink azonban ingatlan felkutatásával is megbízhatnak minket, és mi segítünk megbízóinknak egy olyan címet találni, ami megfelel a törvényi előírásoknak. Alap esetben egy ilyen Lakcím-ügyintézés ára 3.000 EUR.

Ne feledjük azonban, hogy egy külföldinek, főleg nyelvtudás nélkül igencsak nehéz találni olyan bérbeadót, amelyik hajlandó hivatalosan is bejelenteni a bérlőjét, s mi ezt az ügyintézést tudjuk gördülékennyé tenni köszönhetően már kialakult kapcsolatrendszerünknek, és helyismeretünknek, valamint a bürokratikus ügyintézésben való jártasságunknak.

Azzal minden külföldi tisztában van lassan, hogy sem munkát vállalni, sem vállalkozni nem lehet, sőt még létezni sem lehet Németországban lakcím nélkül, hiszen egy lakcím nélküli ember olyan, mint egy illegális bevándorló, tehát ha terveink vannak a Német Köztársaságban, akkor mindenképpen szükségünk lesz a Meldebescheinigungra.

A német cégalapítás ügymenetében akkor válik elengedhetetlenné egy németországi lakcím, amikor megpróbál bankszámlát nyitni / számlát átvenni (német cégvásárlás esetén )a cég ügyvezetője, hiszen már minden egyes német bank első és legfontosabb feltétele a sikeres német bankszámlanyitáshoz a bejelentett helyi lakcím igazolása, enélkül a legtöbb bank még csak időpontot sem ad a bankszámlát kérvényezőnek.

Korábban még voltak olyan pénzintézetek, amelyeknél nem volt kizárólagos feltétel a lakcím, manapság azonban aligha találni ilyet. Korábban a Sparkasse és Postbank intézetek többnyire nyitottak vállalkozói számlát olyan ügyvezetőknek is, akik külföldi (EU-s) lakcímet mutattak be, 2021-től azonban ezen gyakorlat megszűnt.

Ha szeretné igénybe venni lakcím-ügyintézési szolgáltatásunkat, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot: gsofort@gmail.com

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?