Alapítson UG-t velünk mindössze 1.500 Euróért!

Az Unternehmensgesellschaft, avagy röviden UG a GmbH kistestvére, magyar megfelelője nincs, hiszen Magyarországon nem létezik 300 Ft-os Kft. Az UG szintén Korlátolt Felelősségű Társaság akárcsak nagytestvére, a német jog 2008 november 1-jén vezette be ezen vállalkozási formát a versenyképesség növelése érdekében.

Ajánljuk mindazoknak az UG alapítását, akik nem rendelkeznek a GmbH alapításához szükséges 25.000 Euróval, ám mégis szeretnének belépni a német piacra egy KFT-vel. Az Unternehmensgesellschaft ugyanazon jogokkal rendelkezik, mint a GmbH, azon szabályok is vonatkoznak rá, csupán a törzstőke minimuma lett lecsökkentve 1 Euróra.

Habár a társasági jog megengedi az 1 Eurós törzsbetétet, nem javasolt ezen minimum összeggel nekiindulni a társaság létrehozásának, hiszen a bankok nem fognak bankszámlát nyitni egy olyan vállalkozásnak, melynek ügyvezetője 1 Eurót szeretne elhelyezni a bankszámlán, éppen ezért javasoljuk minimum 1.000 Eurós tőke befizetését.

Az UG alapítása is a közjegyzői dokumentumok aláírásával kezdődik, akárcsak a GmbH-é.

UG-t bármely természetes személy, vagy jogi személy alapíthat, ügyvezetője kötelezőszerűen magánszemély kell hogy legyen.

A társaság alapítóinak alá kell írniuk a közjegyző előtt a következő iratokat:

  • Társasági Szerződés
  • Aláírásminta
  • Ügyvezetői Nyilatkozat

A társasági szerződésnek tartalmaznia kell a vállalkozás nevét, a társaság címét, a tagok, és ügyvezetők személyes adatait, a törzsbetétek megfelelő elosztását, valamint a társaság üzleti tevékenységi köreit.

Az aláírásmintát a társaság ügyvezetőjének kell aláírnia, és ezen szignónak kell majd szerepelnie az olyan iratokon, mint a banki papírok, szerződések, stb.
Az ügyvezetői nyilatkozatban a társaság vezetője nyilatkozik büntetlenségéről, továbbá kijelenti, hogy megfelel a német jog által támasztott követelményeknek az ügyvezetői feladatok ellátását illetően.

Cégalapítás Németországban, Habár 1 Euróval alapítható egy Unternehmensgesellschaft, az aktuális törvényi rendelkezések értelmében 5 üzleti éven belül GmbH-vá kell alakítani ezen társasági formát, és ezidő alatt el kell érnie a cégnek a 25 ezres törzstőke értéket is.

Irodánk új szolgáltatással áll a vállalkozók rendelkezésére:  Lakcímbejelentés Németországban.