Miért Berlinben vásároljunk céget?

Azért érdemes Berlin-Brandenburgban céget vásárolni, mert itt nem ütközünk olyan falakba, mint a déli tartományokban; például Bajorországban, ahol ügyvezető/tulajdonosváltás esetén a legtöbb esetben az adóhivatal törli az adószámot. Berlinben ez a praktika nem ismert, így ha egy magyar, vagy bármilyen más országbeli külföldi vállalkozó meg szeretne vásárolni egy gazdasági társaságot, akkor az ügymenetet nem akasztja meg a Finanzamt azáltal, hogy blokkolná annak adószámát.

Számos olyan ügyfele volt már a német cégalapításra szakosodott Ku-Co Wirtschaftskanzlei-nak, akik elindították a GmbH vásárlását Münchenben, és azzal kellett szembesülniük, hogy a változásbejegyzéskor megszűnt a cég adószáma, ami azt jelentette, hogy nem tudták megkezdeni azzal a működést. A müncheni adóhivatal ugyanis kockázatosnak ítélte az új külföldi ügyvezetőt, így egy kivizsgálást rendelt el, aminek keretében különböző adatokat, dokumentumokat, és üzleti tervet kértek az új ügyvezetőtől, ami feltétele volt egy többhónapos kálváriának az adószám visszaszerzésének útvesztőjében.

Egy ilyen probléma minden olyan üzletember rémálma lehet, akinek életbevágóan fontos, hogy minél hamarabb megkezdje a tevékenységét Németországban. Éppen ezért újabban már sokan elkerülik azokat a régiókat, ahol bevett szokássá vált az adószám megszüntetése akkor amikor egy társaságot külföldi ügyvezető vásárol fel. Jó alternatíva lehet az ilyen nehézségek elkerülésére egy berlini GmbH akvizíciója, ahol irodánk még soha nem tapasztalt adószámvesztést cégátíráskor.

Ha eladó német céget keres, és zökkenőmentes, gyors ügyintézést szeretne, akkor válassz a Ku-Co Wirtschaftskanzlei tanácsadó irodát, ahol számos eladó cég várja új tulajdonosát, és a berlini ügyintézés mellett nem kell rettegniük a vásárlóknak attól, hogy a megvásárolt cégük menetközben elveszíti az adószámát.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?